Toilet

Naar het toilet gaan, één van de belangrijkste 'moetjes' in het leven. Daarom is het belangrijk dat dit comfortabel en veilig gebeurd. Bij Puntzorg vindt u alles wat u hiervoor nodig heeft.
Lees meer

Toiletgebruik

We moeten het allemaal meerdere keren per dag: naar het toilet. Daarom is het van groot belang dat dit veilig kan gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een aantal aanpassingen kunt u van het toilet weer een veilige plek maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toiletverhogers of aan toiletsteunen. 

De juiste houding 

Wanneer u naar het toilet gaat, is het belangrijk dat u de juiste houding aan neemt. Hierbij moet wel onderscheid gemaakt worden tussen plassen en poepen. Bij het plassen is het van belang dat je goed rechtop zit, zodat de plasbuis zich in verticale positie bevindt. U moet dus niet krom gaan zitten! Hier kantelen de bekken namelijk naar achter en kantelt de blaas, waardoor er urine in de blaas achter kan blijven. Bij het ontlasten is het daarentegen belangrijk dat u ietwat onderuit gezakt zit, zodat het rectum en de anus zich in een verticale positie bevinden. 

Veilig naar het toilet met Puntzorg

Bij Puntzorg vindt u alle artikelen die naar het toilet gaan een stuk veiliger maken. Denk hierbij aan toiletverhogers, zodat het toilet verhoogd wordt en het gaan zitten en opstaan makkelijker wordt. Of toiletsteunen die extra ondersteuning bieden tijdens het gaan zitten en opstaan. 

Naast steunen en verhogers biedt Puntzorg ook toiletstoelen. Deze stoelen zijn ideaal wanneer u uzelf slecht kunt verplaatsen. Last van incontinentie? Ook dan bent u bij Puntzorg aan het juiste adres.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »