Krukken

15
Bent u (tijdelijk) slecht ter been, maar kunt u nog wel lopen? Dan biedt een kruk uitkomst. Een kruk helpt u uw zelfstandigheid te behouden, maar geeft wel genoeg ondersteuning om vooruit te komen. Neem snel een kijkje in ons grote aanbod krukken.
Lees meer
Sorteer op:

Krukken bij Puntzorg

Een kruk biedt uitkomst wanneer u tijdens het lopen bang bent om te vallen en geeft u tegelijkertijd genoeg vrijheid om uzelf goed voort te kunnen bewegen. 

De elleboogkruk

Bij Puntzorg vindt u voornamelijk elleboogkrukken. Dit is dan ook de meest voorkomende kruk. Deze kruk heeft een steun voor de onderarm en is aan de bovenzijde voorzien van een handvat en onderarmsteun.

Het nadeel van de elleboogkruk is wel dat u leunt op uw armen en handen. Daarom is het belangrijk dat de kruk goed ingesteld wordt. Door de hoogte juist in te stellen, wordt de belasting op de handen en armen zoveel mogelijk beperkt. 

Open of gesloten manchet

Binnen de elleboogkruk zijn er twee opties: een kruk met een gesloten of een open manchet. Bij een open manchet kan w bovenarm makkelijk uit de armschaal gaan, terwijl dit bij een gesloten manchet niet het geval is. De kruk zal dus aan de arm blijven hangen als u uw arm optilt of wanneer u valt, terwijl een kruk met een open manchet van de arm af zal vallen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »