Transferplanken

6
Een transferplank overbrugt de ruimte tussen de ene verblijfplek, zoals een bed, stoel of toilet, en de andere, zoals bijvoorbeeld rolstoel of tillift.
Lees meer
Sorteer op:

Transferplanken bij Puntzorg

Met een transferplank wordt het dus makkelijker om uzelf te verplaatsen van de ene naar de andere plek. Daarnaast vergemakkelijkt het de overgang van bijvoorbeeld liggen naar zitten. Een transferplank maakt het veranderen van plek eenvoudiger wanneer iemand slecht ter been is. 

Met een transferplank kunt u met of zonder hulp een zittende transfer maken. Vaak heeft de transferplank een handvat zodat u zichzelf vast kunnen houden. Dit geeft meer veiligheid en zekerheid bij het maken van een transfer. 

Soorten transferplanken

Er bestaan verschillende soorten transferplanken. Zo zijn er rechte en kromme transferplanken en transferplanken met een schuifmechanisme. 

Rechte en kromme transferplanken

Een gekromde plank heeft de vorm van een banaan of boemerang. Deze transferplanken zijn geschikt om over te schuiven van en naar een rolstoel met achter grote wielen. In andere transfergevallen is een rechte transferplank meer geschikt. 

Transferplanken met schuifmechanisme

Op deze planken zit een schijf die over de plank kan schuiven. Hier kunt u op gaan zitten en zo schuift u van de ene naar de andere kant van de plank. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »