Hulpmiddelen voor de auto

18
In en uit de auto stappen kan erg moeilijk worden wanneer de mobiliteit achteruit gaat. Met speciale hulpmiddelen wordt dit een stuk eenvoudiger en veiliger
Lees meer
Sorteer op:

Autohulpmiddelen bij Puntzorg

Naarmate de mobiliteit verslechterd, wordt het steeds moeilijker om in en uit de auto te stappen. Daarom zijn er een aantal handige hulpmiddelen om makkelijker in en uit de auto te kunnen stappen én om veilig in de auto te blijven zitten. Denk hierbij aan draaischijven, hulpmiddelen om de gordels vast te maken en handgrepen.

Draaischijven

Een draaischijf is een kussen dat u op de stoel legt en dat, zoals de naam al zegt, draait. Door het draaiende kussen hoeft u minder inspanning te leveren bij het in uit de auto stappen omdat u uzelf alleen maar hoeft te draaien. Dit maakt het in- en uitstappen daarnaast ook een stuk veiliger.

Hulpmiddelen voor gordels

Door uw autogordel te gebruiken, blijft u beter op uw plek zitten. Dit maakt het (mee)rijden een stuk veiliger. Maar dan moet u hem wel vastkrijgen. Daarvoor zijn speciale seat belt reachers ontwikkeld. Deze bevestigt u aan de gordel en hiermee maakt u de gordel een stuk makkelijker dicht omdat u minder grote bewegingen hoeft te maken. 

Handgrepen

Ook een handgreep maakt het in en uitstappen een stuk makkelijker. Een handgreep levert extra steun en veiligheid. De meeste handgrepen zijn verstelbaar zodat ze door iedereen te gebruiken zijn.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »