Bewegen en Verplaatsen

Krijgt u steeds meer moeite om uzelf te bewegen en/of verplaatsen? Dan biedt Puntzorg handige hulpmiddelen die het bewegen en verplaatsen makkelijker en veiliger voor u kunnen maken.
Lees meer

Eenvoudiger bewegen en verplaatsen

Ouder worden kan als ongemak met zich meebrengen dat het steeds lastiger wordt om uzelf te bewegen en verplaatsen. Om dit makkelijker te maken, biedt Puntzorg hier verschillende hulpmiddelen voor aan. Denk hierbij aan transferplanken, hulpmiddelen voor in de auto, draaischijven en transferhulpmiddelen. 

Hulpmiddelen voor in de auto

Naarmate de mobiliteit verslechterd, wordt het in en uit de auto stappen steeds lastiger. Om dit te vergemakkelijken biedt Puntzorg een aantal hulpmiddelen voor in de auto aan, zoals draaischijven, wigkussens en handgrepen. 

Draaischijven

Met een flexibele draaischijf wordt het opstaan en gaan zitten op een stoel een stuk makkelijker. In plaats dat u uzelf moet bewegen om goed op te kunnen staan, hoeft u alleen maar te draaien. Dit scheelt veel inspanning wanneer u niet goed ter been meer bent. 

Transferhulpmiddelen & transferplanken

Een transferhulpmiddel of transferplank helpt u van de ene naar de andere positie. Daarnaast zijn transfers over kleine afstanden ook mogelijk. Een transferhulpmiddel ondersteunt de persoon tijdens het verplaatsen, maar stimuleert de persoon om wel op eigen krachten op te staan, zodat de verzorger niet zwaar belast wordt. Een transferhulpmiddel is het ideale hulpmiddel wanneer u zich niet meer goed kunt verplaatsen.

Bewegen en verplaatsen met Puntzorg

Bewegen en verplaatsen wordt een stuk eenvoudiger met de hulpmiddelen van Puntzorg. Wat is het hulpmiddel waar u het meeste baat bij heeft?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »