Mobiliteit

Een slechtere mobiliteit is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Veel ouderen ervaren problemen met het lopen, bewegen en/of bukken. Dit belemmert vaak het dagelijks leven. Hulpmiddelen zoals krukken, rollators en rolstoelen bieden dan uikomst.
Lees meer

Ouderen en mobiliteit

Naarmate mensen ouder worden, neemt hun mobiliteit af. Dit betekent dat ze moeite krijgen met lopen, met opstaan of met bukken. Hierdoor worden veel dagelijkse bezigheden belemmerd. 

Onder mobiliteitsproblemen verstaan we problemen met het bewegen en het transporteren. Ruim 26% van de ouderen heeft één of meerdere mobiliteitsbeperkingen. Vooral ouderen met chronische ziekten/aandoeningen en ouderen die gevallen zijn, hebben hier mee te maken. 

Een goede mobiliteit is niet alleen belangrijk om actief en gezond te kunnen blijven, maar ook om eenzaamheid te voorkomen. Wanneer een oudere nog mobiel is, is de kans op eenzaamheid veel kleiner. Daarom is het belangrijk dat iedereen zo mobiel mogelijk is. De mobiliteit kan verbeterd worden met allerlei hulpmiddelen. 

De cijfers

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 1 op de 5 ouderen beperkingen in de mobiliteit ervaart. Ouderen met ernstige mobiliteitsproblemen zijn drie keer zo vaak minder gelukkig dan personen zonder deze problemen. 

Betere mobiliteit met Puntzorg

Ouderen die problemen ervaren met hun mobiliteit, kunnen een beroep doen op verschillende hulpmiddelen die hen helpen beter te kunnen functioneren. Bij Puntzorg vindt u allerlei middelen om u mobiliteit te verbeteren. Denk hierbij aan rolstoelen, rollators, krukken, wandelstokken en schoenen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »