Technologie in de ouderenzorg

  • Geplaatst op
  • 0
Technologie in de ouderenzorg

Technologie wordt steeds meer de standaard, zo ook in de zorg. Door middel van nieuwe technologieën wordt het voor ouderen steeds makkelijker en veiliger om langer alleen thuis te wonen. Door technologische ontwikkeling is namelijk zorg op afstand mogelijk. In dit artikel leest u meer over de top 3 technologische trends in de zorg inclusief uitleg.

Top 3 technologische trends

De maatschappij blijft veranderen en de zorgt verandert automatisch mee. Daarnaast worden ouderen steeds ouder, blijven ze langer zelfstandig thuis wonen en zal er in de zorginstellingen vaker complexe zorg geleverd moeten worden. Gelukkig komen er steeds meer technologische oplossingen die de zorg makkelijker maken. De drie belangrijkste technische ontwikkelingen zijn:

1. Alles staat online in verbinding

Ouderen zijn steeds vaker online te vinden. Daarnaast vinden ze steeds beter de weg naar verschillende toepassingen, zoals internetbellen, social media en online bankieren. Dit zorgt ervoor dat ouderen minder snel eenzaam zijn, omdat ze makkelijker contact kunnen maken met anderen.

2. Sensoren, sensoren, sensoren

Steeds meer voorwerpen worden uitgerust met sensoren en internetverbinding. Een voorbeeld hiervan is leefstijlmonitoring. Dit wordt toegepast bij zelfstandig wonende ouderen en hierbij wordt een sensorennetwerk gebruikt op gangbare plekken in de woning om de bewegingsactiviteiten, zoals het aantal stappen, het aantal calorieën en het slaappatroon van de bewoner te volgen. Daarnaast worden er steeds meer sensoren ontwikkeld om de veiligheid van ouderen te genereren. Valt u bijvoorbeeld uit bed? Dan gaat er een alarm af en weet de thuiszorg of familie dat er hulp nodig is.

3. Robots Ook robots zijn in opkomst

Hiervoor liggen vele kansen in de zorg en robots bieden talloze mogelijkheden. Zo kan een robot zorgprofessionals ondersteunen in hun werk of bijvoorbeeld juist eenzame ouderen gezelschap houden of reminders geven voor medicijngebruik.

Door middel van het toepassen van steeds meer technologie in de (ouderen)zorg, wordt persoonsgebonden zorg steeds makkelijker toe te passen.

Technologische trends bij Puntzorg

Ook bij Puntzorg bent u aan het juiste adres voor technologische snufjes die het zelfstandig wonen veiliger maken. Wat dacht u van het Tommi Zorgsysteem dat helemaal aan uw zorgwensen is aan te passen en er daardoor voor zorgt dat u veilig thuis kunt blijven wonen. Niet genoeg opties? Dan is het Tommi Zorgsysteem eenvoudig uit te breiden met verschillende opties.

Wat vindt u van al deze technologische ontwikkelingen?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »