Aanhoudende warmte gevaarlijk voor ouderen

  • Geplaatst op
  • 0
Aanhoudende warmte gevaarlijk voor ouderen

Al weken schijnt de zon in Nederland. Leuk voor alle vakantie vierende kinderen, maar voor de ouderen onder ons is deze warmte minder prettig. Het kan juist heel gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om uzelf, uw ouders, opa’s en oma’s, andere oudere familieleden of oudere buren in de gaten te houden en te vragen of ze extra hulp nodig hebben.

Ouderen en warmte 

Tijdens deze hitte zijn het juist de ouderen die extra risico lopen. Uitdroging en oververhitting liggen namelijk op de loer. Ouderen ervaren minder snel een dorstprikkel, terwijl het met deze warmte juist extra belangrijk is om genoeg te drinken en om het vochtpeil hoog te houden. Niet alleen wordt de dorstprikkel minder, ook werken het transpiratiesysteem, de nieren, het hart en de longen minder goed. Dit maakt het nog belangrijker om voldoende te drinken en de warmte zoveel mogelijk te vermijden.

Tips om de warmte door te komen 

Op zoek naar tips om de warmte door te komen? Lees dan snel verder:

Tip 1 Drink genoeg! Ook al heeft u geen dorst, drink. Houdt ook de kleur van uw urine in de gaten. Is deze donker? Drink dan meer. Eet ook voldoende fruit en groenten. Fruit en groenten bevatten naast veel vitaminen ook veel water en zouten

Tip 2 Blijf zoveel mogelijk uit de zon en draag luchtige kleding. Probeer het daarnaast zoveel mogelijk te vermijden om op het heetst van de dag de deur uit te gaan.

Tip 3 Toch graag buiten zitten? Zorg dan voor een koud voetenbad en een natte handdoek in de nek.

Tip 4 Bewaar medicijnen in een droge, donkere kast waar het niet warmer dan 25 graden is en zorg dat het medicijn zo kort mogelijk in de warmte is wanneer u het nodig heeft.

Tip 5 Doe net als de Zuid-Europeanen en houdt een siësta. Dit is de ideale manier om de hitte door te komen. Doe tijdens het heetst moment van de dag een middagdutje om aan de warmte te ontsnappen.

Tip 6 Houd je huis koel. Hou de zon buiten door alle lamellen, rolluiken en/of gordijnen dicht te houden en sluit deuren en ramen. Zet alles open zodra de zon onder is en laat alle ruimtes luchten. Zet ook zoveel mogelijk elektrische apparaten uit, deze zorgen namelijk ook voor warmte. Schakel deze dus uit wanneer ze niet gebruikt worden. Als laatste kan ook een ventilator helpen om de leefomgeving koel te houden.

De warmte doorkomen met Puntzorg

Bij Puntzorg vindt u verschillende producten waarmee u veilig de warmte doorkomt. Wat dacht u van de Vitility medische koeltas die uw medicijnen koel houdt? Of van de Knick Cup drinkbekers die het drinken extra makkelijk maken? Zo zorgt u ervoor dat u voldoende vocht binnenkrijgt.

Hoe zorgt u ervoor dat u of uw naasten de warmte zo comfortabel mogelijk doorkomen?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »